Kamut BIO 500 g Wolfberry

Wolfberry
85,00 Kč
S DPH
Počet
Není skladem


Informujte mě, až bude k dispozici

starodávný nešlechtěný druh pšenice bohatý na živiny, pro dobré trávení. Doporučujeme při pečení, a výrobě placek

Zrna se využívají podobně jako jiné obilí. Umletá na mouku se hodí na výrobu pečiva a uvařená do měkka je lze připravit na způsob rizota, přidat do salátu nebo rozmixovat na pomazánku.

Kamut obsahuje 19,6 g bílkovin na 100 g obiloviny a je zdrojem vlákniny, aminokyselin, vitamínů a minerálů. To ocení nejen sportovci a vegetariáni - lehce stravitelná obilovina nepůsobí potíže ani některým alergikům na lepek. Neplatí to však pro celiaky!

Podle vědců kamut přežil staletí jako napůl zapomenutá obilovina pěstovaná drobnými egyptskými zemědělci. Vyrůstá pouze v podmínkách ekologického zemědělství a jen v některých oblastech, napřílad na severu Ameriky. Evropská půda a klimatické podmínky mu nevyhovují.

Kvalita této plodiny dnes podléhá přísným kontrolám a musí splňovat dané specifikace, aby mohla být prodávána jako kamut obilí. Zemědělci pěčlivě dohlíží na to, aby během pěstování nedošlo ke kontaminaci moderních odrůd pšenice.

Nutriční hodnoty na 100g:

Energie: 1625 kJ / 384 kcal; 

Tuky: 2,6 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g; 

Sacharidy: 68,2 g – z toho cukry 2,4 g;

Vláknina: 4,5 g; 

Bílkoviny: 19,6 g; 

Sůl: 0,04 g;

Alergeny: Lepek 

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002 

Země původu
Kanada

Obsah
250 g

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.