Drť ze semínek Amarantu 100% 250g Rich
Účinky amarantu znali už Aztékové a Inkové, kteří jej nazývali „ zlaté zrnko bohů“.
V Kyjevské Rusi z amarantové drti pekli chleba, který byl považován za všelék. Díky svým účinkům byla tato rostlina prohlášena Organizací OSN pro výživu a zemědělství plodinou 21. století.
Složení: 100% drť semínek amarantu, z toho buničina 50 %, bílkoviny 20 %, škrob 8%.
100g výrobku obsahuje:
Energetická hodnota: 282 kcal / 1180 kJ:
bílkoviny 18g
tuky 12 g,
sacharidy 10 g.
Způsob použití: během jídla kávovou lžičku 3 - 4x denně, před použitím zalít vodou, šťávou nebo kefírem. Doporučené trvání kúry: 1 měsíc.
Upozornění: nepoužívat při individuální nesnášenlivosti na jednotlivé složky drtě.
Balení: 200 g
Využití amarantové drtě v kuchyni
Amarantová drť se často přidává do kaší, palačinek, omáček a při pečení (do 20 %). Pokrm tak získá příjemnou ořechovou chuť a zvýší se při tom jeho biologická kvalita.
Amarantovou drť užívejte 1-2 čajové lžičky 3x denně během jídla. Zapíjet vodou.
Drť je možné smíchat s kefírem, smetanou nebo šťávou.
Zdravé recepty s amarantovou drtí:
Amarantový čaj
1 čajová lžička amarantové drti přidaná do čaje pomůže podpořit obranyschopnost organismu a pomůže i při bolesti hlavy.
Nápoj síly
Připravte si užitečný energetický koktejl, který je vhodný zejména pro muže.
Ingredience:
2 zralá rajčata
150 ml kyselého mléčného nápoje
1 polévkovou lžíci amarantové drti
mletý černý pepř
Vezměte 2 zralá rajčata a jejich vnitřní měkkou část rozemněte vidličkou. Přidejte 150 ml libovolného kysaného mléčného nápoje, 1 polékovou lžíci amarantové drtě a malé množství černého pepře.
Amarantové palačinky
Ingredience:
500 ml kefíru nebo kyselého mléka
100 g pšeničné mouky
50 g amarantové drtě
2 vejce
2 polévkové lžíce cukru
1 čajová lžička jedlé sody
sůl
Kefír, vejce, cukr, sůl a jedlou sodu smíchejte. Do této směsi přidávejte postupně pšeničnou mouku. Když přidáte malé množství mouky, palačinky budou lehké a jemné. Pokud konzistence směsi bude smetanová, tak budou palačinky hutné a syté. Smažte na středním ohni na slunečnicovém oleji.
Jablka v amarantu
Ingredience:
8 očištěných a nakrájených jablek
1 polévková lžíce medu
1 čajová lžička skořice
1 polévkové lžíce amarantové drtě
1 sklenice vody
100 g másla
Jablka lehce uvařte, přidejte k nim med, skořici, rozpuštěné máslo a mouku. To vše pořádně promíchejte.
Pánev nebo formu promažte tukem, přisypte strouhanku a vyložte získanou hmotu. Pečte 20 minut při teplotě 175 °C.
Nezastavujte se před ničím, experimentujte a vytvářejte si své vlastní recepty, které Vám budou vyhovovat!