Lněné semínko hnědé BIO 500 g Wolfberry

Wolfberry
57,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem


Informujte mě, až bude k dispozici

Lněné semínko hnědé BIO 200 g Wolfberry. Indie. GMO free z kontrolovaného ekologického zemědělství.

Lněná semínka napomáhají k normálnímu trávení, normální funkci střevního traktu, ke kontrole tělesné hmotnosti, normální funkci prostaty a přináší komfort při menopauze. Pozor! Konzumovat lněné semínko v těhotenství se doporučuje až od 35. týdne!

Wolfberry lněná semínka jsou v BIO kvalitě, bez GMO a z kontrolovaného ekologického zemědělství. Můžete je jíst syrová, nebo je přidávat například do polévek, salátů, různých vegetariánských a masových karbanátků, pečiva, chleba, moučníků, ale i palačinek.

Nutriční hodnoty ve 100g
Energie: 
2234 kJ / 534 kcal; Bílkoviny: 18.3 g; Sacharidy: 1.58 g – z toho cukry 1.5 g; Vláknina: 27.3 g; Tuky: 42.16 g – z toho nasycené: 3.7 g, mononenasycené: 7.5 g; polynenasycené: 28.7 g; Vápník: 255 mg; Sodík: 30 mg; Železo: 5.7 mg; Fosfor: 642 mg; Draslík: 813mg; Hořčík: 392 mg; Vitamin B1: 1.64 g; Vitamin B2: 0.16g; Vitamin B6: 0.47 g; Vitamin C: 0.6 g


Země původu
Indie

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002

Obsah
500 g

Parametry

Cílová skupina BIO, vegan
Země původu Indie
Produkty bez alergenů Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka

 

Maximální doporučená denní dávka: 2 polévkové lžíce


A jak lněná semínka konzumovat? Len se perfektně hodí do pečiva a to jak pečeného tak právě i nepečeného. Dále do zeleninových salátů
Len nikdy nekupujeme mletý či drcený!!! Velice rychle oxiduje a pak je pro náš spíše nebezpečný než užitečný!
Len si meleme před přímou spotřebou - ideální je spotřebovat ho do 20 minut po namletí. 
Já k mletí lnu využívám elektrický kávomlýnek.

Pokud konzumujeme len celiství, je ovšem potřeba jej důkladně rozkousat, aby nepřišel vniveč. 


Recepty:


Italské vitaplacky se lněným semínkem:

Ingredience:

1 šálek: len hnědý

1/2 šálku: drcené vlašské ořechy

1 šálek: naklíčená pohanka loupaná

1 šálek: sušená rajčata.

2 střední rajčata

1 mrkev

1 střední cibule

2 stroužky česneku

himalájská sůl,

italské koření sušené

bazalka sušená


Postup:

Oříšky a semínka předem namočíme na půl dne. Vodu ze lnu a pohanky nesléváme. Namočený len nám vytvoří takovou slizovitou hnotu. To stejné i pohanka. Do vody se ovšem uvolňují cenné látky, proto vody dáváme tak akorát, aby jí nebylo zbytečně mnoho a těsto na placky příliš tekuté.

Do mísy dáme nastrouhanou mrkev, umixovaná rajčata s cibulí a česnekem, pomixujeme i část lněných semínek. Vše smícháme s namočeními semeny, dochutíme solí a kořením (můžeme přidat i lahůdkové droždí), natřeme na sušící plata (cca 1,5 cm) a dáme do sušičky na 41°C. Sušíme cca 24 h. Když těsto trochuztuhne, nařežeme si placky na požadovanou velikost obdelníčků, po úplném dosušení to již nebude možné.
Vitaplacky se výborně hodí k zeleninovým jídlům a salátům.


16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Internetový obchod AlternativaShop.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.