GOJI - Kustovnice čínská 100 g Wolfberry
Jak konzumovat
Goji se dá, podobně jako rozinky, jíst přímo v sušené podobě, ale také si ji můžete přidat do müsli, cereálií, jogurtů, rýže, koláčů nebo různých ovocných koktejlů. Pokud nemáte rádi sušené ovoce, tak zalijte 3 čajové lžičky goji 3 l horké vody, nechejte 3 minuty odstát a přeceďte. Vzniklý čaj si klidně přislaďte například Wolfberry medem a plody kustovnice můžete samostatně zkonzumovat.
Charakteristika
Ve starověké Číně sloužila goji jako platidlo a dodnes se tam kustovnici říká ovoce nesmrtelnosti nebo červený diamant. Její příznivé účinky na lidský organismus prověřily staleté zkušenosti v tradiční čínské medicíně a tibetští mnichové vyrábějí svůj elixír zdraví a dlouhověkosti z goji do dnešních dob.
Wolfberry Goji kustovnice čínská je té nejvyšší kvality. Pěstuje se v oblasti čínské provincie Ningxia, která je světově proslulá těmi nejkvalitnějšími plody goji na světě. Sušené bobule kustovnice čínské mají temně rudou barvu a chutnají asi tak, jako když zkombinujete brusinky, třešně a šípky.
Kustovnice čínská je asi 150 cm vysoký keřík s oranžovými plody a roste od subtropů až po Himaláje v jihovýchodní Asii. Jedním z hlavních důvodů proč se kustovnici v této oblasti daří je půda, která je obzvlášť bohatá na minerály.
Plody kustovnice jsou velmi měkké, proto se při jejich česání musí postupovat šetrně, aby se zabránilo nadměrnému stlačování plodů. Bobule se následně nechají ve stínu vysušit. V provincii Ningxia se v okolí keřů kustovnice čínské nepěstují žádné jiné rostliny, proto jsou plody goji chráněny před nákazami, kterými trpí vegetace v jiných krajích.
O rostliny a celou úrodu kustovnice čínské se lidé starají s obrovskou láskou a péčí, proto provincie Ningxia získává za plody goji pravidelně ocenění. K nejvýznamnějším patří zlatá cena na Malajském mezinárodním potravinářském veletrhu a tři zlaté ceny na Čínském zemědělském veletrhu.
Kustovnice čínská obsahuje mimo jiné
Minerály a vitamíny obsažené ve 100g goji
Draslík: 1132mg;
Goji se dá, podobně jako rozinky, jíst přímo v sušené podobě, ale také si ji můžete přidat do müsli, cereálií, jogurtů, rýže, koláčů nebo různých ovocných koktejlů. Pokud nemáte rádi sušené ovoce, tak zalijte 3 čajové lžičky goji 3 l horké vody, nechejte 3 minuty odstát a přeceďte. Vzniklý čaj si klidně přislaďte například Wolfberry medem a plody kustovnice můžete samostatně zkonzumovat.
Charakteristika
Ve starověké Číně sloužila goji jako platidlo a dodnes se tam kustovnici říká ovoce nesmrtelnosti nebo červený diamant. Její příznivé účinky na lidský organismus prověřily staleté zkušenosti v tradiční čínské medicíně a tibetští mnichové vyrábějí svůj elixír zdraví a dlouhověkosti z goji do dnešních dob.
Wolfberry Goji kustovnice čínská je té nejvyšší kvality. Pěstuje se v oblasti čínské provincie Ningxia, která je světově proslulá těmi nejkvalitnějšími plody goji na světě. Sušené bobule kustovnice čínské mají temně rudou barvu a chutnají asi tak, jako když zkombinujete brusinky, třešně a šípky.
Kustovnice čínská je asi 150 cm vysoký keřík s oranžovými plody a roste od subtropů až po Himaláje v jihovýchodní Asii. Jedním z hlavních důvodů proč se kustovnici v této oblasti daří je půda, která je obzvlášť bohatá na minerály.
Plody kustovnice jsou velmi měkké, proto se při jejich česání musí postupovat šetrně, aby se zabránilo nadměrnému stlačování plodů. Bobule se následně nechají ve stínu vysušit. V provincii Ningxia se v okolí keřů kustovnice čínské nepěstují žádné jiné rostliny, proto jsou plody goji chráněny před nákazami, kterými trpí vegetace v jiných krajích.
O rostliny a celou úrodu kustovnice čínské se lidé starají s obrovskou láskou a péčí, proto provincie Ningxia získává za plody goji pravidelně ocenění. K nejvýznamnějším patří zlatá cena na Malajském mezinárodním potravinářském veletrhu a tři zlaté ceny na Čínském zemědělském veletrhu.
Kustovnice čínská obsahuje mimo jiné
- 11 základních a 22 stopových minerálů
- 6 základních vitamínů
- 5 nenasycených mastných kyselin
- četné fenolové pigmenty (fenoly)
- četné aminokyseliny
- 8 polysacharidů a 6 monosacharidů
- beta-sitosterol a další fytosteroly
- 5 karotenoidů
Minerály a vitamíny obsažené ve 100g goji
Draslík: 1132mg;
Železo: 9mg;
Zinek: 2mg;
Vápník: 112mg;
Selen: 50µg;
Vitamín B2: 1.3mg;
Beta-karoten: 7mg
Nutriční hodnoty na 100g
Energie: 1500 kJ / 358 kcal;
Nutriční hodnoty na 100g
Energie: 1500 kJ / 358 kcal;
Tuky: 1.1 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.5 g;
Sacharidy: 70 g – z toho cukry 44.2 g;
Vláknina: 2 g ;
Bílkoviny: 14.4 g;
Sůl: 0. g;
Alergeny
Obsahuje oxid siřičitý přirozeně se vyskytující v půdě a ve vzduchu <15 mg na 1 kg plodů.
Doporučené dávkování
Ideální denní konzumace je 10 až 20 g sušených plodů.
Země původu
Čína, provincie Ningxia
Obsah
100 g
Alergeny
Obsahuje oxid siřičitý přirozeně se vyskytující v půdě a ve vzduchu <15 mg na 1 kg plodů.
Doporučené dávkování
Ideální denní konzumace je 10 až 20 g sušených plodů.
Země původu
Čína, provincie Ningxia
Obsah
100 g
Otázky a odpovědi
Jak poznám kvalitní goji? (Honza S.)
Krátká otázka s dlouhou odpovědí, ke které se bude hodit čaj z goji. Takže kvalita goji se určuje podle několika kritérií.
1.) Podle množství zlomených plodů.
Pokud jsou goji celé a nepolámané, pak patří do kategorie A, v opačném případě do kategorie B. Kategorie A je určena k přímé spotřebě, zatímco kategorie B je vhodná pro průmyslovou výrobu k dalšímu zpracování. V současné době je v ČR nešvar zaměňovat goji B kvality, která je určená pro průmyslovou výrobu, za kustovnici typu A. Goji typu B nejsou špatné, leč jsou polámané, proto jsou levné a určené k dalšímu zpracování. Někteří obchodníci tento fakt neberou v potaz a prodávají goji kvality B za prvotřídní, což samozřejmě není v pořádku.
2.) Podle velikosti
Co se týká velikosti a kvality goji, tak naše společnost Wolfberry s.r.o. vytvořila standart, který se více či méně mezi obchodníky v ČR dodržuje. Celé se to odvíjí od toho, kolik plodů se vejde do 50 g, takže existují kategorie 180,280,350,500 a dále ještě goji 280A BIO a v neposlední řadě 380B.
3.) Podle barvy
Obecně platí, že čím jsou plody světlejší, tím jsou čerstvější, takže tmavé plody jsou ze staré sklizně, zatímco světlé jsou čerstvější. Tento fakt se snaží někteří obchodníci změnit tím, že plody silně síří. Je pravda, že si tak goji uchovává krásnou barvu, ale zákazník tak konzumuje velké množství síry. Kromě toho, že nikdo nechce konzumovat vědomě síru, tak navíc síření vyvolává u mnoha lidí i alergie. Plody však mohou být tmavé i proto, že mají mnoho černých skvrn. Ty vznikají v důsledku deště nebo nešetrné sklizně a patří stejně jako polámané plody do kategorie B, která je určená k dalšímu zpracování, nikoliv pro koncový prodej.
Parametry
Země původu | Čína |
Produkty bez alergenů | Bez sóji, Bez vlčího bobu (Lupina), Bez lepku, Bez hořčice, Bez sezamu, Bez skořápkových plodů, Bez celeru, Bez siřičitanů, Bez podzemnice olejné (arašídů), Bez vajec, Bez mléka |
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Běžná cena
48,00 Kč
-10%
Cena
43,00 Kč