Pískavice BIO - semena na klíčení 200g

Zdravý den
99,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

Vysoká klíčivost semen řeckého sena

Pískavice a její pozitivní vliv na naše zdraví:

  • Normální hladina glukózy v krvi
  • Trávení - chuť k jídlu
  • Hladina lipidů v krvi - metabolismus lipidů
  • Normální hladina cukru v krvi 
  • Normální funkce žaludku, pH rovnováha
  • Imunitní systém - antioxidant
  • Normální hladina glukózy v krvi
  • Poporodní péče - laktace, vylučování a menstruace
  • Normální hladina glukózy a cholesterolu v krvi


Doba namáčení:        8-12 hodin
Doba klíčení:            4-6 dní
Ideální teplota:          cca 20°C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5-5cm

přičemž by měla být semínka vystavena světlu až poslední den.


U pískavice se vyvíjí charakteristická vůně připomínající curry již při nakličování.


Používá se do chutney, v Egyptě do omáček a v Indii jako náhražka kávy. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům. Před konzumací ještě jednou opatrně omýt teplou vodou.


Tip: Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva, tři dny v lednici – jinak zhořknou.


Obsahové látky a jejich změny v průběhu klíčení:


Semena obsahují sliz (20-45%) tvořený manogalaktany. 

 

Živiny: 29% bílkovin, 6% oleje

 

Vitaminy a antioxidanty: B1, B2, niacin, A, D a kyselina pantotenová

 

Minerály a stopové prvky: železo, fosfor

 

V průběhu klíčení se bílkoviny štěpí na jednotlivé stavební kameny - aminokyseliny. Obsah aminokyselin a hormonů se postupně zvyšuje a vytváří se řada nových látek.


Pískavice má uplatnění i ve veterinární praxi jako výživné krmivo - i sláma  z rostliny zvyšuje dojivost - a na podporu výkrmu hospodářských zvířat.

 

Složení: Pískavice BIO (Trigonella foenum-graecum)


Země původu: Itálie.

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.