Triphala čaj 100 g Everes Ayurveda
Podrobné informace EVEREST AYURVEDA triphala pročištění trávicího ústrojí 100 g sypaného čaje
Sypaný himálajský ajurvedský čaj na pročištění trávícího ústrojí. Jedná se pouze o doplněk stravy. Není určeno pro děti a těhotné ženy.
- Glycyrrhiza glabra přispívá k optimální činnosti střevního traktu u citlivých osob
- Terminalia chebula příznivě působí na očistu žaludečně-střevního systému, Normální činnost jater
- Terminalia bellirica pozitivně ovlivňuje trávení a střevní peristaltiku
- Emblica officinalis harmonizuje činnost trávicí soustavy
- Normalizuje imunitní systém střevní flóry
- Curcuma longa udržuje zdravý komfort zažívacího traktu
Složení
glycyrrhiza glabra, terminalia chebula, terminalia bellirica, emblica officinalis, curcuma longa, cymbopogon citratus, withania somnifera, tinospora cordifolia
Dávkování
3 - 4 šálky za den
Příprava
Jednu čajovou lžičku bylinné směsi (cca 2 g) nechte 3 – 5 minut povařit nebo přelijte 250 ml vroucí vody a nechte 10 minut vyluhovat
Užívání
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení, které je důležité pro správné vstřebávání prospěšných výtažků z himálajských bylin. Čaje pijeme jako součást denního pitného režimu po dobu trvání obnovy kýžených funkcí organismu. V případě očistné bylinné kury užívejte čaj po dobu 1-3 měsíců v souladu s denním dávkováním uvedeným na obalu. Ponechejte týdenní pauzu po spotřebování každého balení.
Doporučujeme užívat maximálně dva čaje zároveň. Více čajů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Čaje pijeme vždy odděleně s odstupem jedné hodiny. Pokud je používáme pouze jako podpůrný či povzbuzující prostředek, můžeme nechat byliny pouze vyluhovat bez omezené doby užívání. Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje teplé a před jídlem. Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ájurvédským vlastnostem šesti chutí. Proto doporučujeme nepřidávat žádná sladidla.