Himálajská sůl černá hrubá Kala Namak 250 g Wolfberry
Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli
Bez černé soli by si místní obyvatelé nedokázali představit přípravu takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření čát másala? Tak vězte, že to by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně překvapení zajímavou chutí.
Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný, chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.
Balení: 250 nebo 700 g
Nutriční hodnoty ve 100g:
Energie: 0 kcal / 0 kJ;
Tuky: 0 g;
Sacharidy: 0 g;
Vláknina: 0 g;
Bílkoviny: 0g;
Sůl:100g.
Některé minerály ve 100g:
Vápník: 340 mg;
Mangan: 100 mg;
Železo: 105.4 mg
Alergeny: Bez alergenů
Země původu: Pákistán
Obsah balení: 250 g