- Nové
DÝŇOVÝ CHLÉB 550 g LABETA
Směs na dýňový chléb – domácí pečení s podzimní chutí
Prémiová směs na přípravu voňavého dýňového chleba s jemně nasládlou chutí a zlatavou kůrkou. Obsahuje dýňové pyré, kvalitní mouku a vyvážené koření – stačí přidat vodu a upéct. Ideální pro domácí pečení bez námahy. Skvěle se hodí ke slaným i sladkým pomazánkám.
Pro chvíle, kdy se vám nechce vařit, je ideální mít po ruce čerstvé pečivo. Pokud vás ale už omrzelo kupované bezlepkové pečivo, jednoduše si připravte vylepšenou variantu, a to tento bezlepkový dýňový chléb. A kdybyste jej náhodou chtěli čas od času ozvláštnit, přidejte do něj nasekané vlašské ořechy, které ještě zvýrazní jeho chuť. Připravte se ovšem na to, že k němu ani nestihnete připravit pomazánku, jak se po něm rychle slehne zem!
Balení obsahuje
540 g směsi a 10 g sušeného droždí
K tomu přidáte
pouze vlažnou vodu
Složení
bramborový škrob, rýžová mouka, semena tykve (dýně) 10 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, rostlinná vláknina, kmín, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová
Balení obsahuje
540 g směsi a 10 g sušeného droždí
K tomu přidáte
pouze vlažnou vodu
Složení
bramborový škrob, rýžová mouka, semena tykve (dýně) 10 %, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), jedlá sůl, cukr, zahušťovadlo: guma guar, rostlinná vláknina, kmín, barvivo: amoniakový karamel, kyselina citronová
Návod na přípravu
Oba sáčky smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto, které vložíme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
Použití pro domácí pekárny
Do domácí pekárny nalijeme 380 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než je doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chléb, přidáme sušené droždí a zapneme program s dobou trvání cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free, apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez Vaší práce.
...do směsi můžete přidat 50 g nasekaných vlašských ořechů.
Výživové hodnoty | v suché směsi |
Energetická hodnota [kJ/kcal] | 1584/375 |
Tuky [g] | 5,7 |
z toho nasycené mastné kyseliny [g] | 1,0 |
Sacharidy [g] | 73 |
z toho cukry [g] | 2,0 |
Bílkoviny [g] | 6,3 |
Sůl [g] | 1,6 |
Vláknina [g] | 3,1 |
Laktóza [g] | < 0,01 |
Obsah: 550 g