Spirálky semolinové BIO 500 g Rapunzel
Semolinové spirálky Rapunzel se vyrábí z tvrdé BIO pšenice durum, která je vykupovaná od farmářů z regionů Umbrie, Pulie a Toskánska. Do namleté pšeničné krupice, která je vždy čistě italského původu, se pak přidává jen čistá pramenitá voda z lesů náhorní plošiny Cesane a výroba těstovin probíhá tradičním způsobem. Ve finále se semolinové spirálky suší při teplotách do 55 °C, takže si zachovávají přirozenou charakteristickou chuť a při vaření do al dente i ideální strukturu.
Semolinové spirálky se používají jako klasické, na rozdíl od nich se ale nelepí, nerozvařují, mají vyšší nutriční hodnotu, nižší glykemický index a vynikající chuť. Tu můžete zvýraznit omáčkami s jemnou, nevýraznou chutí. Pokud není někdo vyznavačem semolinových potravin, tak doporučujeme tyto spitálky podávat s hutnými, výraznými omáčkami a případně posypat na husto parmazánem, protože tato kombinace uchvátí i zapřísáhlé odpůrce semolinových potravin.
Semolinové spirálky se obecně hodí k omáčkám, protože ty na nich dobře ulpívají. V případě semolinových spirálek stojí za zkoušku si je udělat na sladko. Posypte je Wolfberry kokosovým nebo třtinovým cukrem spolu s mletým mákem, sezamem nebo tvarohem a uvidíte, jak příjemně překvapíte všechny svoje strávníky.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 1520 kJ / 359 kcal;
Tuky: 1.8 g – z toho nasycené mastné kyseliny 0.5 g;
Sacharidy: 73.5 g – z toho cukry 2.9 g;
Bílkoviny: 10.4 g;
Sůl: 0.008 g;
Vláknina: 3.4 g
BIO výrobek pod kontrolou: IT-BIO-006
Složení
mletá zrna tvrdé pšenice durum
Alergeny
lepek
Země původu
Itálie
Obsah
500 g