Makaibari Bai Mu Dan 15g

109,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem


Informujte mě, až bude k dispozici
Čaj nejvyšší organické kvality „DEMETER", známý jako White Peony, byl původně vypěstován v čínském regionu Fujian. Pouze dva lístky a jeden pupen z každého čajovníku Camellia Sinensis jsou sbírány v období léta v nejhlubších částech čajové zahrady obklopené původním pralesem. Podle hodnocení ORAC mají bílé čaje Makaibari nejvíce antioxidantů ze všech Makaibari čajů. Bílý čaj zpomaluje buněčné stárnutí, pomáhá lidskému organismu v relaxaci těla i ducha. Už prvním douškem objevíte chuť jemné pivoňky s náznakem čerstvě posečeného sena, na patře zanechává nasládlou, avšak vyváženou chuť angreštu a medu. Tento čaj si vychutnejte se svým nejlepším přítelem, nejlépe o páté.

Detail

Způsob sběru a výroba: Ručně se utrhne pouze jeden pupen a dva čajové lístky z nejhlubších koutech čajové zahrady. Tento čaj má nejvyšší hodnotu ORAC, je tedy ideální „anti-aging“ čaj, relaxuje tělo, duši i mysl. (Pozn. Antioxidační schopnost různých druhů potravin a nápojů se poměřuje pomocí hodnot ORAC (Oxigen Radical Absorbance Capacity = kapacita absorbovat volné radikály kyslíku). Je to hodnota udávající celkovou antioxidační schopnost potravin a jiných chemických látek. Tento ukazatel byl vyvinut vědci National Institutes of Health (Baltimore, Maryland, USA – Národní institut pro zdraví). Testy prováděné v roce 2006 prokázaly u tohoto čaje dva krát větší hodnotu Orac než u brusinek.

Chuť a vzhled: Světle zelené lístky s pupenem. Nálev má světloučce zelenou až bílou barvu. Má jemnou chuť připomínající pivoňky a vůni sena. Na patře se Vám rozloží jemné nasládlá, avšak vyvážená chuť angreštu a medu.

Nutriční hodnoty ve 100 g: Energie (kcal): 350 Proteiny (g): 26,9 Karbohydráty (g): 60 Tuky (g) : stopové množství

Obsah: 15 g

Makaibari – deštný prales. Oblast Makaibari je překrásné mystické místo na rozhraní Indie, Nepálu, Tibetu a Bhutanu. Nejen okolní magická hora Kurseong předurčuje čajům výjimečné vlastnosti. Před více než 150 lety začal jeden krásný příběh člověka jménem G. C. Banerjee, který měl odvahu a chuť změnit život hrstce lidí v sedmi chudých vesnicích v nehostinných podmínkách deštného pralesa. Opracovávali kousek po kousku skalnatou půdu a sadili zde rostliny Čajovníku čínského (Camellia sinensis). V roce 1859 tak vznikla první čajová zahrada na světě, a v této tradici pokračuje i dnes pan Rajah Banerjee. Ten představuje již čtvrtou generaci svých předků, a kterého jsme měli možnost poznat osobně. V sedmdesátých letech se rozhodl následovat rakouského filozofa a esoterika Rudolfa Steinera, který ve svých přednáškách v roce 1924 popsal zásady biodynamického zemědělství. Biodynamické zemědělství je alternativním způsobem hospodaření s půdou, kde je důležitá harmonie mezi rostlinnou a živočišnou říší. Produkty obou si vzájemně pomáhají a vzniká tak uzavřený kruh, kde se vše zužitkuje.Není divu, že v roce 1988 tak Makaibari získalo první organický certifikát pro čajovou zahradu na světě a v roce 1993 první certifikát biodynamické kvality „DEMETER“. VÍCE INFORMACÍ NALEZNETE V PDF SOUBORU NÍŽE.

Instrukce

Pro dosažení optimální chuti doporučujeme:

  1. Zahřejte vodu na teplotu 90 °C (těsně před varem)
  2. Dejte jednu vrchovatou čajovou lžíčku na každou osobu do šálku, nebo čajové konvičky (chuť se nejlépe rozloží v porcelánovém nádobí)
  3. Vodu nechejte 5 minut vychladnout, a až poté zalijte čaj.
  4. Nechejte vyluhovat 3 minuty a pijte vlažné.

Ingredience

bílý čaj

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Internetový obchod AlternativaShop.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.