51% MLÉČNÁ ČOKOLÁDA PRO ŠKOLÁKY 45 G, ČOKOLÁDOVNA TROUBELICE

95,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem


Informujte mě, až bude k dispozici

Ručně vyrobená čokoláda z Hané pro školáky.

Ideální jako dáreček pro děti jdoucí po prázdninách do školy, jako odměna za vysvědčení nebo jen tak - na podporu myšlení! :)

Můžete si vybrat ze 4 druhů námi vyráběných čokolád:

40% Bílá čokoláda 
Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela.

40% Bílá čokoláda se spirulinou
Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina.

40% Mléčná čokoláda
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio, sušené mléko.

51% Mléčná čokoláda
Složení: Kakaové boby, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela Bio, sušené mléko.

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK!
Hmotnost: 45 g

Vyrobeno v ČR     

Mohlo by vás také zajímat

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Internetový obchod AlternativaShop.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.