Doplněk stravy - definice dle zákona Doplněk stravy je potravina, jejímž účelem je doplňovat běžnou stravu a která je koncentrovaným zdrojem vitaminů a minerálních látek nebo dalších látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem, obsažených v potravině samostatně nebo v kombinaci, určená k přímé spotřebě v malých odměřených množstvích. Účinnost přípravku a zajištění kvality nejsou při schvalování doplňků stravy posuzovány. Nicméně výrobce nesmí deklarovat nepravdivá tvrzení o účinku přípravku (zákaz klamání spotřebitele). Deklarované účinky musí být schopen kdykoliv doložit. Doplňky stravy musí splňovat veškeré platné normy kladené na potraviny. Jejich dodržování kontroluje Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Doplňky stravy nesmějí být na obalu označeny léčebnou indikací (ani nesmějí vyléčení či prevenci chorob naznačovat), což je vyhrazeno pouze pro léčiva. Smějí být ale uváděny příznivé účinky na zdravotní stav uživatele - tzv. zdravotní tvrzení. Totéž platí i pro reklamu. Rovněž se nesmí uvádět ani naznačovat, že vyvážená a různorodá strava nemůže poskytnout dostatečné množství živin. Informace uvedené v popisech produktů a na etiketách u přípravků, mají pouze informativní charakter čerpaný z lidového léčitelství a z osobních zkušeností některých zákazníků. Nejedná se o zdravotní tvrzení. V posledních 10 letech přijal Europarlament větší počet nařízení a směrnic, které ve jménu tzv. "ochrany spotřebitele" zásadně omezí a zčásti už omezují léčivé rostliny v každém členském státě EU…
Komplex látek obsažených v Artrinu lze využít při bolestech a zánětlivých stavech kloubů, svalů a šlach, při revmatismu, bolestech páteře a krčního svalstva, při poruchách lymfatického systému,...
Sofia krém působí příznivě při osteochondróze a stuhnutých prstech. Už po několikatýdenní aplikaci přichází uvolnění. U starších lidí pomáha při problémech stuhnutých prstů, díky Sofia krému se...
Nattokinase 20.000FU = enzymatická aktivita 2000 FU (FU = jednotka degradace fibrinu). Nattokinase je enzym patřící do skupiny serinových proteáz (enzymů štěpících fibrin). Získává se z japonského...
Rozmarýn se používá do masitých pokrmů, ke kuřatům, do rajčatové omáčky, chlebů, plněné zeleniny, na pizzu, ke gratinovaným bramborám, do jablečného rosolu.
Internetový obchod AlternativaShop.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.