V čem se DiaChrom odlišuje od ostatních sladidel? Na první pohled je to velikost tablet a to co nevidíme, je jeho zcela unikátní složení. Nejedná se totiž o běžné sladidlo, ale vedle sladící složky obsahuje ještě speciální organický komplex, tzv. glukózotoleranční faktor (GTF), jehož účinkem dochází ke snižování hladiny krevního cukru a cholesterolu. Proč jsou tablety větší? Tuto velikost tablet si právě vynutila přítomnost skutečně biologicky účinného glukózotolerančního faktoru (žádné pochybné náhražky). Tento faktor sám o sobě nemá zrovna nejlepší chuť a proto bylo nutno vyvinout speciální složení tablety, aby bylo dosaženo i správné chuti sladidla. A protože DiaChrom obsahuje skutečně účinný GTF faktor, musí být i tablety trošku větší, než je u běžných sladidel obvyklé. Větší tablety lze také snadno rozlomit na dvě části a lépe si tak upravit sladkou chuť svého oblíbeného nápoje. Sladící složka DiaChromu V červené variantě je sladící složkou sukralóza. Jedná se o chemicky pozměněnou molekulu obyčejného řepného cukru sacharózy a toto sladidlo má zatím dobré odborné reference. Na rozdíl od aspartamu je tepelně velice dobře stabilní a lze jej tedy bez problému použít i pro vaření a pečení. Zelený DiaChrom obsahuje jako sladící složku steviol-glykosidy, což jsou extrakty z listů rostliny Stévia rebaudiana Bertoni. Stévie je zdravou přírodní alternativou za řepný cukr, její čisté extrakty mají proti cukru až 300 násobnou sladivost a jsou teplotně i pH stabilní. DiaChrom se stévií je vhodný hlavně ke slazení teplých i studených nápojů a může zvýrazňovat jejich přirozenou chuť (zejm. kávy). Glukózotoleranční faktor Jednou z aktivních složek tohoto faktoru je i kationt trojmocného chrómu, který se nachází především v mléce od krav chovaných na volné pastvě. Je obsažen i v některých rostlinách, odtud je však hůře využitelný. Pokud je trojmocný chróm zabudován do vhodného organického komplexu, vykazuje biologickou účinnost a aktivuje receptor pro inzulín. Na tomto místě je třeba zdůraznit, že existuje celá řada sloučenin chrómu, které nejsou schopny tuto aktivaci receptoru vyvolat a proto ani z biologického hlediska nejsou účinné. V DiaChromu použitý organický komplex trojmocného chrómu se vyznačuje vysokou účinností v aktivaci receptoru pro inzulín a proto se tento komplex podílí na snižování zvýšené hladiny krevního cukru a při pravidelné konzumaci působí i na udržování fyziologické koncentrace cholesterolu. Charakteristika DiaChromu DiaChrom obsahuje komponenty, které tělo normálně přijímá, a proto není pro tělo cizí. Vyrábí se v tabletové formě určené ke slazení nápojů, jako je káva, čaj, mléko nebo kakao a ve formě práškové určené ke slazení salátů, ovoce, kompotů, pudinků, krémů, dortů, rolád, buchet, cukroví.... Je dodáván v osobním balení po 80 tabletách, v rodinném balení po 600 tabletách a prášková forma v balení 200 g. DiaChrom je vhodný pro diabetiky, lidi se zvýšenou psychickou a duševní zátěží, všechny druhy redukčních diet a pro všechny spotřebitele, kteří si uvědomují, že zdraví máme jen jedno.
více informací
Sorry for the inconvenience.
Search again what you are looking for
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.