Agávový sirup BIO 400 ml Wolfberry

Agávový sirup BIO 400 ml Wolfberry

nízký glykemický index, vysoký podíl fruktózy, vhodné příležitostné sladidlo pro diabetiky

Více informací


Wolfberry

125 Kč

 

produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Množství400 ml = 540 g


Země původu: Mexiko

 

Návod k přípravě: K přímé spotřebě bez ředění i na přípravu sladkých pokrmů.


 

Výživové údaje na 100 g výrobku:

Energie: 1262 kJ / 302 kcal; 

Sacharidy: 75 g – z toho cukry74 g (fruktóza > 65%, glukóza <26%);

 Bílkoviny: 0 g; 

Tuky: 0 g; 

Vláknina: 1 g; 

Sůl: 0.1 g; 

Sodík: 40 mg


 

Alergeny: Může obsahovat stopy lepku.


 

Skladování: Skladujte při teplotě do 20°C.

Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - sirup

 

___________________________________________________




Sirup z agáve je přírodním mexickým sladidlem na bázi fruktózy. Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“. Z listů se dříve vyráběl papír, z ostrých bodlin jehly na šití. Staří Aztékové považovali rostlinu agáve za posvátnou a věřili, že šťáva, která vytéká po naříznutí z listů a kořenů rostliny, čistí tělo a duši. Španělští dobyvatelé pak využili rostlinu po svém: fermentovali sladkou šťávu z agáve a získali tequilu. 

 

 

Agávový sirup

je vlastně zahuštěná šťáva z agáve. Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů. Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť. Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu. Sirup z agáve značky bio nebio pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství, což znamená, že byl připraven z neošetřovaných rostlin rostoucích v průmyslem nezasažené krajině, a při jeho výrobě nebyly použity žádné chemické látky. 


Objem: 352 ml = 515 g


Země původu: Mexiko 


Použití: Sirup z agáve je nejen zdravým, ale také chutným a všestranným sladidlem. Je skvělým doplněním medu, javorovému sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy. Příjemná chuť (lehounce připomínající javorový sirup) zvýrazní původní chuť jídla. Sirup můžete použít do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů. Je vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí. Je výborným sladidlem bylinkových čajů (ve srovnání s bílým cukrem). 

Sirupem z agáve lze nahradit bílý cukr prakticky v kterémkoli pokrmu. V receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu. V pečených výrobcích vynikne jeho schopnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva. Sirup z agáve má navíc dlouhou životnost, můžete jej skladovat až 3 roky a necukernatí. 

VÝŽIVOVÉ INFORMACE: Sirup z agáve je přírodní nerafinované sladidlo, které obsahuje vysoký podíl ovocného cukru (fruktózy, 50 g na 100 g sirupu), menší množství dextrózy (glukózy, cca 18 g na 100 g sirupu) a velmi nízké množství klasického cukru (sacharózy, méně než 0,5 g na 100 g sirupu). Díky vysokému obsahu fruktózy má sirup z agáve všechny výhody tohoto populárního sladidla. Fruktóza je sladší než řepný cukr a stejné sladkosti pokrmů dosáhneme s polovinou kalorií. Proto je vhodným sladidlem pro lidi s nadváhou a při redukčních dietách. Nestimuluje slinivku k vylučování insulinu tak jako ostatní cukry - má nízký glykemický index a po konzumaci nezvyšuje hladinu krevního cukru tak rychle jako med či bílý cukr. Je proto je vhodným sladidlem pro diabetiky za lékařského dohledu (u cukrovky druhého typu), hypoglykemiky a lidi, kteří mají problémy s trávením sacharózy. Klasická fruktóza se však získává za použití chemických činidel hlavně z kukuřice a neobsahuje žádné přírodní látky. Sirup z agáve navíc obsahuje zbytkové množství inulinu (cca 3 g na 100 g sirupu), který podporuje zdravou střevní mikroflóru a tím správnou činnost střev. Protože při výrobě nedochází k žádné rafinaci, zůstávají v sirupu stopová množství minerálních látek, přirozeně se vyskytujících v agáve (vápníku, hořčíku, zinku…) a podstatnější množství železa (16 % doporučené denní dávky ve 100 g sirupu). Sirup je snadno stravitelný, napomáhá činnosti žlučníku, trávení tuků a působí preventivně v zanášení cév vlivem cholesterolu. Je vhodný i pro děti a rekonvalescenty. 

GLYKEMICKÝ INDEX: Hodnocení glykemického indexu je poměrně nový koncept. Glykemický index (GI) určuje schopnost potraviny zvyšovat hladinu krevního cukru 2 - 3 hodiny po konzumaci. Většina sacharidů se metabolizuje na jednoduchý sacharid glukózu, které je přiřazena hodnota GI 100. Čím vyšší je GI potraviny, tím rychleji zvyšuje hladinu krevního cukru. Pokrmům s GI okolo 100 by se měli vyhýbat hlavně diabetici, ale také lidé s nadváhou. Tyto potraviny vyvolají rychlé zvýšení hladiny krevního cukru. Slinivka břišní reaguje vylučováním hormonu insulinu, který reguluje přebytečné množství krevního cukru a uskladňuje jej do orgánů. Pokud vlivem insulinu klesne hladina krevního cukru pod určitou hodnotu, vyloučí slinivka jiný hormon (glykogen), který ustálí množství krevního cukru na optimální hodnotě. Potraviny s vysokým GI tak přetěžují slinivku a přispívají k obezitě – při prudkém snížení hladiny krevního cukru vlivem insulinu dostaneme hlad. Glykemický index potraviny se zvyšuje nejen v závislosti na složení, ale také na míře chemického zpracování – čím přírodnější a čerstvější verze, tím nižší GI. Potraviny s GI pod 50 jsou považovány za potraviny s nízkým GI. Hodnota GI pro vybraná sladidla: maltóza (pivní cukr) 110, glukóza 100, med 85, řepný cukr 70, rozinky 65, sirup z agáve 46, fíky a sušené meruňky 35, fruktóza 20. 


100 g obsahuje v průměru:

Energie 287 kcal / 1200 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy, z toho: 70 g
- fruktóza 50 g
- glukóza 18 g
- sacharóza < 0,5 g
Tuky 0 g

Napište svůj názor

Agávový sirup BIO 400 ml Wolfberry

Agávový sirup BIO 400 ml Wolfberry

nízký glykemický index, vysoký podíl fruktózy, vhodné příležitostné sladidlo pro diabetiky

Napište svůj názor

  • Product Name:Agávový sirup BIO 400 ml Wolfberry
  • By Wolfberry
  • Price: 125
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.40 kg
  • Description: nízký glykemický index, vysoký podíl fruktózy, vhodné  příležitostné sladidlo pro diabetiky
Path: > > Agávový sirup BIO 400 ml Wolfberry

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka