Kategorie

Nové produkty

  • Glycin vitamínový komplex 40 tablet
  • Glycin 40 tablet
Glycin vitamínový komplex 40 tablet

Doplněk stravy je určen na péči o...

Číst více
Glycin 40 tablet

Doplněk stravy je určen na péči o...

Číst více
Glycin Aktiv 50 tbl.

Doplněk stravy je určen na péči o...

Číst více
Mák modrý český 500 g Medium

vynikající pro přípravu...

Číst více
Lískooříškový sen BIO RAW 150 g Lifefood

Sladký krémový dezert, jehož...

Číst více

Všechny nové produkty

RAW vánoční cukroví

RAW vánoční cukroví 

Nepečené vánoční cukroví je čím dál oblíbenější a to nejenom u vitariánů, ale také u lidí s bezlepkovou dietou, veganů ale i u obyčejných lidí, kteří rádi experimentují a mají rádi dobré věci. 


Nejčastější otázkou hospodyněk bývá, jak dlouho raw cukroví vydrží?

Toto cukroví by se dalo označit za stejně trvanlivé, jako to pečené. Otázkou ale je, z čeho přesně je takovéto cukroví vyrobeno. Pokud se při výrobě bude používat sušené ovoce, oříšky a semínka, nemusíme mít obavy. 

Ale pokud používáme čerstvé ingeridence, jako je čerstvá červená řepa a podobně, pak je vhodné takové cukroví vyrobit den před Štědrým dnem a spotřebovat zhruba do 3 dnů


 

Vánoční goji polibky - jedinečná sváteční chuť!

 

 

Ingredience:

kakaová vrstva:

2 šálky špaldových vloček
1 šálek mandlové mouky
2 polévkové lžíce nepraženého kakaa
2 lžíce kokosového oleje
1 vanilkový lusk
250 g datlí

1 lžíce javorového nebo agávového sirupu

 

červené těsto:
100 g goji (kustovnice)
1 šálek mandlové mouky

1 šálek strouhaného kokosu
1 lžíce javorového nebo agáve sirupu
1 lžička perníkového koření

 

Na ozdobení:
100 g pistácií

 


Postup:


Kakaová vrstva:

Jednozrnkové vločky umixujte do hladka, smíchejte s mandlovou moukou, kakaem a vyškrabejte vanilkový lusk. Přidejte datle, ztuhlý kokosový olej a zpracujte do lepivého těsta v kuchyňském robotu. Podle chuti přidejte sirup.

Prostřední vrstva z kustovnice:
Do kuchyňského robotu dáme mandlovou mouku, strouhaný kokos, kustovnici, perníkové koření a opět necháme mixovat, dokud nám nevznikne lepivé těsto. Podle chuti přidáme sirup. 

 


Do obdelníkové formy dáme potravinovou folii a na dno natlačíme jednu polovinu kakaového těsta. Snažte se ji natlačit co nejlépe, aby se vám kostky při krájení nedrobily!

Pak na to natlačíte druhou vrstvu z goji těsta a nakonec zase kakaovou vrstu.

Zasypete nadrcenými pistáciovými oříšky a lehce přimáčknete, aby vám později neopadávaly. Překryjeme potravinovou fólií a necháme vychladit - cca 3 hodiny.

Po vychlazení celý korpus vyndáme z formy a nakrájíme na malé kostky.


Naše doporučení: Pistáciové oříšky určitě nevynechávejte, dají tomu naprosto jedinečnou chuť. Mě se zrovna nepodařilo sehnat nesolené, tak jsem zvolila solené, nadbytečnou sůl otřela a ta zbytková část soli ničemu nevadila. Stejně se i do sladkostí přidává špetka soli pro zvýraznění chutí ;-)


 

Božské Mesquite kuličky:

 

Ingredience:
100 g vlašských ořechů

70 g datlí

30 g goji

2 lžičky nepraženého kakaa
4 lžičky mesquite prášku

 

Postup:
80 g ořechů pomelte na jemno, poté přidejte kakao, mesquite, promíchejte a poté přidejte datle a goji.
Vše mixujte dokud nevznikne těsto. Nakonci přidejte zbylé ořechy a zlehka pomelte na hrubo a smíchejte s stěstem.
Uválejte kuličky a dejte je vychladit do lednice. Při servírování poprašte ještě trochou prášku mesquite nebo je v něm můžete obalit.


Zázvorové úly:

Ingredience:

90 g kešu natural

20 g lněného semínka zlatého

120 g fíků

2 lžičky baobabového prášku

2 lžičky prášku z moringy

1 lžička medu

20 g kandovánoho zázvoru


Postup:

Lněné semínko a kešu oříšky lemně pomelte, přidejte fíky a mixujte dokud nevznikne těsto. Poté přidejte baobab a moringu a podle chuti medu.

Těstem plníme včelí úly do jedné poloviny, přidáme kostku kandováneho zázvoru a nakonec doplníme zbytkem těsta.



Jahodové snění:

Ingredience

20 g lyofilizovaných jahod / malin

100 g kokosu

20 g amalaki

20 g moruše

60 g rozinek

3 PL rozpuštěného kakaového másla

1 vanilkový lusk


Postup: 

Kokos mixujeme do konzistence másla, přidáme sušené ovoce, rozpuštěné kakaové máslo a semínka z vanilkového lusku.. Ze vzniklého těsta uděláme kuličky.
Lyofilizované (mrazem sušené) jahody / maliny umixujeme na prášek, be kterém kuličky obalujeme 



 




 



Sezamové úly:

-100g neloupaného sezamu - nejvíce vitamínů a minerálů je ve slupkách
-100g datlí
-3 lžičky kokosového oleje
-2 lžičky nepraženého kakaa


Nejdřív pomeleme sezam a poté umixujeme vše dohromady tak dlouho, dokud nám nevznikne těsto - cca 5 - 10 minut podle výkonu vašeho mixéru. Ze začátku si to opravdu hlídejte.

Když od kuchyňského robotu odejdete a zapomenete, může se vám stát, že se ze semínek vlivem tepla u mixování začne uvolňovat olej.



Řepové kuličky

Konečně mám vynikající využití pro červenou řepu. Naprosto famózní kuličky!!! A nemějte obavy, ačkoliv má červená řepa svou typicky zemitou chuť, těmto kuličkám to rozhodně nevadí, jsou optravdu překvapivě úžasné!


1 hrnek - čerstvé červené řepy
1 hrnek - vlašských ořechů
1/2 hrnku - sušených švestek 
1/2 hrnku sušených datlí nebo rozinek
skořice
med / javorový sirup (může a nemusí být)
kokos na obalení

lžička olivového oleje (nemusí být, dodá větší sametovost těsta, ale není to nutné)
Vše se pomixuje, ukoulejí se kuličky a obalí v kokosu. Necháme vychladit Je to božské!!!



Vanilkové kuličky/rohlíčky:

Ingredience na cca 20 rohlíčků o velikosti 5 cm:

150 g kešu
100 g vlašských ořechů
30 g strouhaného kakaového másla
2 vanilkové lusky (dřeň)
2-4 PL medu/sirupu z agáve/datlového sirupu/javorového sirupu

kakaové máslo se rozpustí ve vodní lázni, pomeleme ořechy, vydlabeme vanilkový lusk, a vše smícháme dhoromady a uhněteme. tvarujeme rohlíčky nebo já dělala kuličky, bylo to jednodušší 
Ingredience jsou na cca 20 rohlíčků o velikosti 5 cm

 
 

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka