Kategorie

Nové produkty

  • Ghí - přepuštěné máslo BIO 1000 ml Wolfberry
  • Ghí - přepuštěné máslo 400 ml Wolfberry
Ghí - přepuštěné máslo BIO 1000 ml Wolfberry

při restování zeleniny, jako...

Číst více
Ghí - přepuštěné máslo 400 ml Wolfberry

při restování zeleniny, jako...

Číst více
Datlový cukr BIO 500 g Wolfberry

přírodní sladidlo vyrobené z čerstvých datlí

Číst více
Tapioka perly 500 g Wolfberry

jako zahušťovadlo do polévek,...

Číst více
Mumio Altajské 30 tbl. APM

biologicky aktivní látky, minerální látky

Číst více

Všechny nové produkty

Jak se peče asfaltovník

Byla jsem na jedné akci, kde se objevila i skupina Zdraví ze stravy u které jsem měla možnost ochutnat neobyčejnou buchtu. Tato buchta mě zaujala právě na první pohled. Byla totiž absolutně černá. Já si říkala, že černou a přitom zdravou buchtu jsem ještě nejedla a tak ji musím zkusit. 
Výběrem jsem nepřestřelila, byla obsolutně famózní! A tak jsem její napodobeninu upekla i doma a o výsledek se s vámi musím podělit.

 

Buchtu jsem dle jejího netradičního vzhledu pojmenovala Asfaltovník:

 

Množství ingrediencí je na klasický pečící plech.

 

těsto na buchtu:


  • 2 větší červené řepy
  • 4 vejce (lze nahradit hraškou)
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 500 g bílého jogurtu Hollandia (nemusí být, pak přidejte více oleje, případně i vajec)
  • 400 g celozrnné špaldové mouky (pokud chcete buchtu nadýchanější, zkombinujte s bílou moukou)
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (ideální je přírodní kypř. prášek z vinného kamene, který je bez protispékavých hlinitých látek)
  • 1 lžičku jedlé sody (jedlou sodu si v potravinářské kvalitě můžete koupit v lékárně, budete ji mít také bez skrytých aditiv jménem protispékavé a protihrudkující hlinité látky)
  • 50g strouhaného kokosu
  • 120 g karobu
  • 100 g rozinek / brusinek
  • 50 g goji berry - kustovnice
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání plechu

 

poleva:

 

Postup:

 

Červenou řepu jsem omyla, oloupala, nakrájela a uvařila do měkka (v originálním znění receptu ji pekli v alobalu, ale já jako vždy pospíchala...)

Poté jsem řepu umixovala společně s vejci a tuto směs smíchala v míse s moukou, olejem, jogurtem, karobem, kokosem, rozinkami, kustovnicí a nakonec s jedlou sodou a kypřícím práškem.

Těsto nalila na předem vymazaný a vysypaný plech a vložila do předem rozehřáté trouby na 200°C a pekla necelou hodinu. Buchta je tak tmavá, že není poznat, jestli už je do zlatova, takže jsem pak ke konci do ní stále píchala špejlí.

 

Po upečení jsem si připravila polevu.

 

Smíchala jsem karob s javorovým sirupem a do něj pomalu ručním šlehačem vlévala rozpuštěný kokosový olej.

Vzniklou polevu jsem natřela na buchtu

 

 

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka