Mango natural RAW 500 g Čokoládovna Troubelice

355,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

bez přídatných látek a bez přidaného cukru. Není sířeno, ani jinak chemicky ošetřeno.

Ovoce s opojnou vůní a sladkou chutí. V herbáři je mango známé svými účinky na zklidnění, uvádí se, že dodává sílu při vyčerpání. Obsahuje vitamíny a minerální látky. Sušené mango je nakrájené na plátky a je trošku tvrdší, proto je možné ho před konzumací namočit ve vodě.


Mango je plod mangovníku indického. Tento stálezelený strom se může dožít až 350 let a dorůstá do výšky až 30 m. Jeho květenství tvoří drobné žlutočervené květy, ze kterých může vyrůst v trsu jeden až pět plodů manga. 

Toto ovoce je považováno již od časů indického eposu Ramayana v ajurvédě za “královské ovoce“. Podle ajurvédské medicíny totiž plody manga vyrovnávají všechny tři biologické energie vatu, pittu i kaphu, energizují organismus a podporují výživu všech sedmi tělesných tkání. 

Plody mohou mít kulatý, podélně oválný, ledvinovitý nebo srdcovitý tvar o velikosti do 15 cm. Jejich voskovitá slupka je nejedlá, ale pod ní se skrývá sytě žlutá a neuvěřitelně lahodná, voňavá a šťavnatá dužnina. Chuť i vůně malinko připomínají broskev, která má “šmrnc“ exotických krajů. 


Dá přímo konzumovat, ale můžete ho také přidávat například do cereálií a müsli, protože má příjemně nakyslou chuť a neuvěřitelnou vůni, která se rozvine okamžitě po otevření balení. Vězte, že tímto mlsáním dodáte svému organismu nejen potřebnou vlákninu, ale i celou řadu vitamínů a minerálů. 

Pokud na noc namočíte kousky manga do vody, tak získáte vynikající mangový kompot bez cukru, který můžete přidávat do zmrzlin, jogurtů, náplní do dezertů, koktejlů nebo přesnídávek.

Nutriční hodnoty ve 100g:

Energie: 1229kJ / 294kcal; 

Sacharidy: 61.6g – z toho cukry 60.3g; 

Bílkoviny: 2.9g; 

Tuky: 2.2g; 

Vláknina: 7g; 

Sůl: 0.125g; 

Vlhkost: 10%


Složení: mango

Země původu: Ekvádor


Obsah balení: 500g

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.