Čaga čaj Altaj 20x1,5 g

TML a.s.
C114
93,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem

porcovaný čaj z čagy

Čaga - Rezavec šikmý je opravdovým pokladem mezi houbami. Chorošovitá houba.


Tradiční užití: 1 lžička drcené houby se přelije 1/4 l vroucí vody a necháme 1 hodinu louhovat. Přecedíme. Odvar můžeme ponechat i 2 dny v chladu. Užíváme 1/3 odvaru 1x až 3x za den nejlépe před jídlem. Trvání kúry: 1 měsíc.


Recepty na čaj z čagy: Polévkovou lžíci prášku ze sušené houby nebo zhruba pěti gramový kousek nadrobené houby dáme přes noc do hrnce se studenou vodou (2,5 litru), druhý den ráno ve stejné vodě necháme přejít varem a povaříme pět minut. Dalších pět minut necháme vyluhovat a poté slijeme. Čaj popíjíme v malých dávkách několikrát denně přibližně půl hodiny před jídlem.

Dle Pavla Váni - jednu čajovou lžičku čagy vaříme 10minut v 2,5l vody. Pijeme šálek 3x denně, půl hodiny po jídle, po dobu dvou až čtyř týdny. S dvoutýdenní přestávkou opakujeme.

Dle J.Janči aj.A.Zentricha - drogu přelijeme převařenou vlažnou vodou a 4 až 5 hodin necháme macerovat při pokojové teplotě. Pak drogu pomeleme mlýnkem na maso. Vodu ovšem nevyléváme, ale použijeme na další přípravu. Přihřejeme ji na teplotu maximálně 50 stupňů celsia a znovu ji nalijeme na drogu, tak že na jeden díl čagy dáme pět dílů vody. Vyluhujeme 48 hodin, přecedíme a usazeninu vylisujeme přes několik vrstev gázy. Získanou hustou tekutinu doplníme převařenou studenou vodou na původní objem 1:5. Tento přípravek můžeme skladovat v ledničce tři dny, nepočítaje den přípravy. Denně užíváme čtyři sklenice mírně ohřátého čaje.

 


Složení: čaga sáčky 20 x 2 g

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Use your own text.