Kategorie

Nové produkty

  • Balzám na rty - Heřmánek - Naturinka
  • Rakytníková šťáva 100% BIO 250 ml Wolfberry
Balzám na rty - Heřmánek - Naturinka

na podporu hojení suchých a rozpraskaných rtů.

Číst více
Rakytníková šťáva 100% BIO 250 ml Wolfberry

100% neslazená šťáva BIO -...

Číst více
Bambusový kartáček na zuby dětský Curanatura

Extra jemné štětiny a...

Číst více
Bambusový kartáček na zuby Curanatura

Extra soft jemné štětiny kartáčku s bambusovou rukojetí. 

Číst více
Kokosové mléko BIO 500 g Wolfberry

Má intenzivní kokosovou chuť a...

Číst více

Všechny nové produkty

Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g

Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g

kvalitní bílá čokoláda se spirulinou, slazená přírodní třtinovou šťávou panelou.

Více informací


Čokoládovna Troubelice

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě


Informujte mě, až bude k dispozici

61 Kč

Bílá čokoláda 40% se spirulinou

- slazená třtinovou šťávou Panelou - mlsání bez éček


40% Bílá čokoláda se spirulinou

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, spirulina.

Bílá čokoláda obsahuje 40 % kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Nápad na tuto čokoládu přišel na svět v souvislosti s malými dětmi. Chtěli jsme vytvořit čokoládu, která zaujme dětskou dušičkou svým netradičním vzhledem. Výrobce vytvořil kombinaci bílé čokolády a spiruliny a vznikla „zelená“ čokoláda. Výsledek překvapil i nás samotné.. Nejen lahodná chuť s krásnou barvičkou jara, ale i spoustu spokojených zákazníků z řad nejmenších. Postupně se řady rozšířily i o nadšené maminky, tatínky, babičky, dědečky… 

Zbořte mýty o hnědé a bílé čokoládě, vraťte se do hravých dětských let a dejte „zelenou“ spirulinové čokoládě s lahodnou jemnou chutí.



O čokoládách

Cílem českého výrobce je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Tyto čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Při výrobě je kladen důraz na zachování „tradiční“ chui a vůni čokolády. K výrobě se používají kvalitní surovin. Výrobce nepatří mezi zastánce používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V této čokoládě je použito pouzečisté kakaové máslo a bez použití jiných rostlinných olejů. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty!
Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

Čokoládám byl udělen certifikát "ČESKÝ VÝROBEK" a HANÁ regionální produkt.

Napište svůj názor

Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g

Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g

kvalitní bílá čokoláda se spirulinou, slazená přírodní třtinovou šťávou panelou.

Napište svůj názor

  • Product Name:Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g
  • Product Reference: CBS40
  • By Čokoládovna Troubelice
  • Price: 61
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.05 kg
  • Description: kvalitní bílá čokoláda se spirulinou, slazená přírodní třtinovou šťávou panelou.
Path: > > > Čokoláda bílá 40% se spirulinou, 45 g

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka