Kategorie

Nové produkty

  • Rooibos BIO 20x1,5 g Basilur
  • Rooibos pomeranč se zázvorem 20x1,5 g Basilur
Rooibos BIO 20x1,5 g Basilur

BIO rooibos z Jižní Afriky

Číst více
Rooibos pomeranč se zázvorem 20x1,5 g Basilur

rooibos, pomeranč list do 2 %, zázvor...

Číst více
Rooibos broskev 20x1,5 g Basilur

rooibos, jablko do 2 %, ibišek do 2 %,...

Číst více
Rooibos limetka s medem 20x1,5 g Basilur

rooibos, jablko do 2 %, ostružina list do 2 %,...

Číst více
Herbal Infusions Moringa 15x2 g Basilur

Pyramidové sáčky o...

Číst více

Všechny nové produkty

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Bulgur podporuje správnou činnost střev, posiluje nervovou soustavu, pomáhá našim kostem a krvetvorbě.

Více informací


Wolfberry

42 Kč

Bulgur jemný BIO 400 g Wolfberry z kontrolovaného ekologického zemědělství.


Stačí jen zalít horkou vodou v hrníčku a nechat 10 min nabobtnat a získáte vynikající rychlou přílohu.


Významná plus bulguru:

  • vysoká nutriční hodnota
  • obsah vitamínů A, hořčíku, fosforu a železa
  • vysoký obsah vlákniny
  • minimální množství tuku
  • obsah bílkovin
  • podporuje činnost střev a nervové soustavy
  • nenadýmá
  • pomáhá našim kostem
  • pomáhá krvetvorbě

 


Nutriční hodnoty ve 100 g: 1490 kJ, 350 kCal,
bílkoviny 13 g,
tuk 2 g,
sacharidy 69 g,
vláknina 8 g,
voda max 11 g.
 
Minerály:
Fe 2,5 mg,
P 202 mg,
Mg 100 mg.
 
Obsahuje lepek.

Země původu: Francie

Obsah balení: 400 g



Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

 

Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.

Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel,kibbeh).

V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

 

Bulgur je oblíbený pokrm Středního Východu, Afriky a Indie


Recepty:


Sekaná s bulgurem

  • 1 kg mletého masa (v poměru 50:50 hovězí, vepřové)
  • 100 g suchého bulguru
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • bylinky: majoránka, tymián, petrželka

Bulgur necháme v horké vodě nabobtnat, případně vsypeme do horké vody a vaříme cca 10 minut, necháme vychladnout. V míse smícháme mleté maso, vejce, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek. Podle potřeby přidáme hladkou mouku a strouhanku, dochutíme solí a pepřem. Jako poslední zapracujeme do směsi bulgur. Vytvoříme dvě šišky, které vložíme do olejem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou a pečeme na 180 °C cca hodinu.

Jak vidno, i českou klasiku lze obohatit o vitamíny, minerály, vlákninu a lahodnou oříškovou chuť, kterou bulgur vyniká. A docela určitě to ani váš rodinný rozpočet nezatíží. Půlkilovku bio bulguru koupíte zhruba za 36 Kč. Vzhledem k tomu, že rád saje vodu, ze 100 g suchého produktu získáte cca 322 g uvařeného bulguru.

Pokud vás však na maso neužije, máme pro vás specialitu, kterou jen pro server Vitalia.cz poskytla restaurace Country Life. Jde o nejoblíbenější jídlo v této restauraci.

 

Zapečená rajčata s bulgurem a nivou

na 6 porcí

  • 6 velkých rajčat
  • 150 g bulguru
  • 50 g tmavozelené čočky
  • 100 g nivy
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička zeleninového bujónu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)

Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky. Čočku a bulgur uvařte podle návodu do měkka, ochuťte bujónem. Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte. Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapékejte 10–15 minut při 180 stupních.

 


Napište svůj názor

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Bulgur podporuje správnou činnost střev, posiluje nervovou soustavu, pomáhá našim kostem a krvetvorbě.

Napište svůj názor

  • Product Name:Bulgur jemný BIO 400 g
  • By Wolfberry
  • Price: 42
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.45 kg
  • Description: Bulgur  je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Bulgur podporuje správnou činnost střev, posiluje nervovou soustavu, pomáhá našim kostem a krvetvorbě.
Path: > > > Bulgur jemný BIO 400 g

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka