Kategorie

Nové produkty

  • Melounový olej 100% - 200 ml TML
  • Triphalahills 60 kapslí Herbal Hills
Melounový olej 100% - 200 ml TML

Doplněk stravy při potížích...

Číst více
Triphalahills 60 kapslí Herbal Hills

detoxikace, trávení, imunita, cholesterol

Číst více
Triphala BIO 60 kapslí Organic India

antioxidační vlastnosti, podporuje...

Číst více
Balzám na tělo se včelím jedem 75 ml

prohřívá, prokrvuje, vhodný na klouby, při bolesti

Číst více
Třtinová melasa BIO 1000 g Wolfberry

nesířené, neředěné a snadno rozpustné přírodní sladidlo

Číst více

Všechny nové produkty

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Bulgur podporuje správnou činnost střev, posiluje nervovou soustavu, pomáhá našim kostem a krvetvorbě.

Více informací


Wolfberry

42 Kč

Bulgur jemný BIO 400 g Wolfberry z kontrolovaného ekologického zemědělství.


Stačí jen zalít horkou vodou v hrníčku a nechat 10 min nabobtnat a získáte vynikající rychlou přílohu.


Významná plus bulguru:

  • vysoká nutriční hodnota
  • obsah vitamínů A, hořčíku, fosforu a železa
  • vysoký obsah vlákniny
  • minimální množství tuku
  • obsah bílkovin
  • podporuje činnost střev a nervové soustavy
  • nenadýmá
  • pomáhá našim kostem
  • pomáhá krvetvorbě

 


Nutriční hodnoty ve 100 g: 1490 kJ, 350 kCal,
bílkoviny 13 g,
tuk 2 g,
sacharidy 69 g,
vláknina 8 g,
voda max 11 g.
 
Minerály:
Fe 2,5 mg,
P 202 mg,
Mg 100 mg.
 
Obsahuje lepek.

Země původu: Francie

Obsah balení: 400 g



Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

 

Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími ingrediencemi bez následného tepelného zpracování.

Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel,kibbeh).

V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.

 

Bulgur je oblíbený pokrm Středního Východu, Afriky a Indie


Recepty:


Sekaná s bulgurem

  • 1 kg mletého masa (v poměru 50:50 hovězí, vepřové)
  • 100 g suchého bulguru
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • bylinky: majoránka, tymián, petrželka

Bulgur necháme v horké vodě nabobtnat, případně vsypeme do horké vody a vaříme cca 10 minut, necháme vychladnout. V míse smícháme mleté maso, vejce, na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek. Podle potřeby přidáme hladkou mouku a strouhanku, dochutíme solí a pepřem. Jako poslední zapracujeme do směsi bulgur. Vytvoříme dvě šišky, které vložíme do olejem vymazaného pekáče. Podlijeme vodou a pečeme na 180 °C cca hodinu.

Jak vidno, i českou klasiku lze obohatit o vitamíny, minerály, vlákninu a lahodnou oříškovou chuť, kterou bulgur vyniká. A docela určitě to ani váš rodinný rozpočet nezatíží. Půlkilovku bio bulguru koupíte zhruba za 36 Kč. Vzhledem k tomu, že rád saje vodu, ze 100 g suchého produktu získáte cca 322 g uvařeného bulguru.

Pokud vás však na maso neužije, máme pro vás specialitu, kterou jen pro server Vitalia.cz poskytla restaurace Country Life. Jde o nejoblíbenější jídlo v této restauraci.

 

Zapečená rajčata s bulgurem a nivou

na 6 porcí

  • 6 velkých rajčat
  • 150 g bulguru
  • 50 g tmavozelené čočky
  • 100 g nivy
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička zeleninového bujónu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)

Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky. Čočku a bulgur uvařte podle návodu do měkka, ochuťte bujónem. Na pánvi na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte. Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami. Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapékejte 10–15 minut při 180 stupních.

 


Napište svůj názor

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur jemný BIO 400 g

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Bulgur podporuje správnou činnost střev, posiluje nervovou soustavu, pomáhá našim kostem a krvetvorbě.

Napište svůj názor

  • Product Name:Bulgur jemný BIO 400 g
  • By Wolfberry
  • Price: 42
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 0.45 kg
  • Description: Bulgur  je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Bulgur podporuje správnou činnost střev, posiluje nervovou soustavu, pomáhá našim kostem a krvetvorbě.
Path: > > > Bulgur jemný BIO 400 g

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka