Fazole Mungo ke klíčení BIO 200 g Zdravý den

Zdravý den
69,00 Kč
S DPH
Počet
Skladem


Informujte mě, až bude k dispozici

Mungo fazolky určené k celoročnímu klíčení. Jsou vhodné k přímé konzumaci, do salátů nebo jako přísada do rozličných jídel. Mají jemně kořeněnou chuť.

Fazole mungo po mnoho staletí konzumují na Dalekém východě. Výhonky mají menší energetickou hodnotu než semena.

 

Obsažené látky:

Živiny: 24% bílkovin, 46,5% sacharidů, 1,1% tuků

Vitaminy a antioxidanty: A, B1, B2, B12, C, E

Minerály a stopové prvky: železo, draslík, fosfor, vápník, hořčík

 

Způsob klíčení:

Fazole mungo se klíčí tak, že se ponechají ve vodě po dobu čtyř hodin na denním světle a zbytek dne ve tmě. Takto se mohou nechat klíčit až 1 týden. Klíčky denně propíráme.

 

Namáčení: 8-12 hodin

Doba klíčení: 3 - 5 dní

Ideální teplota: cca 20 °C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 1-3 cm

 

Příprava:

V čínské kuchyni se mungo klíčky smaží jako zeleninová příloha k pokrmu, obvykle s česnekem, zázvorem, jarní cibulkou, nebo kousky solené sušené ryby, která přidá chuť. 

Tepelně neupravené fazolové výhonky se používají pro vietnamské jarní závitky. 

V Koreji jsou lehce vařené fazole mungo klíčky, tzv. sukjunamul, využívány jako součást příloh. Mungo klíčky vhodíme do vroucí vody na ani ne jednu minutu a ihned zcedíme a ochladíme studenou vodou. Smícháme se sezamovým olejem, česnekem a solí.


Složení: Fazole mungo (Vigna radiata) z ekologického zemědělství.

 

Země původu: Itálie

16 dalších produktů ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Internetový obchod AlternativaShop.cz ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.