Kategorie

Nové produkty

  • Balzám na rty - Heřmánek - Naturinka
  • Rakytníková šťáva 100% BIO 250 ml Wolfberry
Balzám na rty - Heřmánek - Naturinka

na podporu hojení suchých a rozpraskaných rtů.

Číst více
Rakytníková šťáva 100% BIO 250 ml Wolfberry

100% neslazená šťáva BIO -...

Číst více
Bambusový kartáček na zuby dětský Curanatura

Extra jemné štětiny a...

Číst více
Bambusový kartáček na zuby Curanatura

Extra soft jemné štětiny kartáčku s bambusovou rukojetí. 

Číst více
Kokosové mléko BIO 500 g Wolfberry

Má intenzivní kokosovou chuť a...

Číst více

Všechny nové produkty

Kokosový olej BIO 650 ml Wolfberry

Kokosový olej BIO 650 ml Wolfberry

Ochrana před sluncem: SPF 2-8. BIO panenský kokosový olej v ekonomickém 650 ml balení. Nejvyšší možná kvalita prvního lisovaní za studena z kontrolovaného ekologického zemědělství Filipín.

Více informací


Wolfberry

Sleva  ! Sleva !

-130 Kč

191 Kč

místo 321 Kč

Kokosový olej BIO 650 ml Wolfberry

Balení: 650 ml


Panenský kokosový olej se připravuje z kokosu, plodu rostliny kokosovník ořechoplodý (Cocos nucifera). Má neobyčejné vlastnosti, za které vděčí především obzvláště šetrnému způsobu zpracování a způsobu pěstování kokosových palem v oblasti Pacifiku na ostrovech Filipín. Olej je lisovaný za studena, neparfémovaný, nedehydrovaný, neobsahuje cholesterol.

Hodí se na vaření - smažení i pečení.


Je lehce stravitelný, bohatý na mastné kyseliny, hydratuje a zjemňuje suchou pokožku a vytváří na ní ochrannou vrstvu, zklidňuje jemnou a citlivou pokožku, používá se na ošetření suchých a poškozených vlasů, kterým dodává lesk a novou vitalitu, je vhodný jako masážní olej. Ochrana před sluncem: SPF 2-8. Bod tání se pohybuje mezi 23 - 26°C.


Kokosový olej je v tuhém skupenství v okamžiku kdy okolní teplota dosáhne  cca 23°C, začne být tekutý. Po schladnutí opět tuhne.


Panenský kokosový olej Wolfberry se získává šetrným zpracováním kokosových ořechů na ostrovech Filipíny, kde jsou rostliny pěstovány v certifikovaném režimu BIO. Pro výrobu oleje jsou vybírány mladé, ale zralé plody, které se oloupou a kopra zevnitř se na jemno nastrouhá. Takto vzniklá jemná drť se následně zahřeje na maximálně 42°C, aby se z ní odpařila veškerá voda. Z této hmoty bez vody se pak metodou lisováním “za studena“ získává prvotřídní kokosový olej. 

Typickou vlastností pro panenský kokosový olej je to, že si do teploty okolo 23°C zachovává pevné skupenství, zatímco po překročení této teploty přechází do tekutého stavu. 

Jedinečnost kokosového oleje spočívá v obsahu přibližně z 86% z nasycených tuků, které se v těle zpracovávají přímo na energii a nikoliv do tukových zásob. 

Příklady použití kokosového oleje: 

• Je tepelně stabilní až do 200° C, takže se hodí na smažení, v orientální kuchyni, při výrobě cukroví, ale i při jednoduchém mazání pečiva. 
• Dá se výborně použít jako náhrada běžného tělového mléka, nebo krému. Krásně se vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film. 
• Je výborný na vlasové zábaly, protože může působit i proti vypadávání a lámavosti vlasů. 
• Hodí se jako masážní prostředek pro svoji příjemnou vůni a snadné vstřebávání. Pokožku zanechává hladkou a pružnou. 
• Zklidňuje pokožku po opalování a výborně se hodí i jako balzám po holení na přecitlivělou pleť. 
• Domácím mazlíčkům dokáže pomoci s posílením imunity a zlepšením kvality jejich srsti. 

Nutriční hodnoty ve 100g:

Energie: 898 kcal / 3753 kJ; 

Sacharidy: 0,0 g; 

Bílkoviny: 0,2 g; 

Tuky: 99,8 g

Obsah mastných kyselin ve 100g:

Kyselina kapronová: 0.78 g; 

Kyselina kaprylová: 9.58 g; 

Kyselina kaprinová: 6.19 g; 

Kyselina laurová: 48.21 g; 

Kyselina myristová: 18.76 g; 

Kyselina palmitová: 7.85 g; 

Kyselina stearová: 2.52 g; 

Kyselina olejová: 6.04 g; 

Kyselina linolová: 1.58 g
Nasycené tuky: 92.10 g
Mono-nenasycené tuky: 6.04 g
Poly-nenasycené tuky: 1.58 g

BIO výrobek pod kontrolou: CZ-BIO-002 

Země původu: Filipíny/Vietnam
Obsah balení: 650ml

 

 

NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních zakazuje označovat na výrobcích a místech, které výrobky prodávají (e-shop) zdravotní účinky produktu. Proto od 01.07.2013 nebude možné poskytovat tyto informace přímo na  produktech. 

Další uvedené informace s výrobken nesouvisejí a jsou pouze pro zajímavost

________________________________________________________________________________

 

 

Kokosový olej 100% Extra panenský (za studena lisovaný) Olej se získává mechanickým procesem z bílé dužiny zralých kokosů. Panenský olej musí být vyráběn z čerstvé syrové dužiny. Ta se z rozbitých kokosů vydlabe speciální škrabkou a vytlačí se z ní husté mléko. Je možné použít různé metody pro oddělení oleje z mléka. Nejkvalitnější olej poskytuje metoda centrifug odstřeďování. Výsledný olej má příjemnou vůni i chuť s jemnými tóny kokosu a při teplotě nad 25 ° C se mění v čirou kapalinu. Protože během výroby není tento olej tepelně zpracován, zachovává si všechny výživné hodnoty. Kokosový olej je v rostlinné říši výjimečný tím, že je složen z nasycených mastných kyselin, podobně jako sádlo. I proto bylo snadné jej označit za nezdravý. Dnes již existuje stovka výzkumů, které potvrzují pravý opak. Kokosový olej je velkým darem tropické přírody lidem! Není tuk jako tuk. Kokosový olej přirozeně neobsahuje cholesterol - je to rostlinný olej. Navíc díky své schopnosti stimulovat vylučování hormonů štítnou žlázou pomáhá cholesterol v těle odbourávat. Příslušné hormony konvertují cholesterol na důležitý sterol - progesteron. Ten zpomaluje projevy stárnutí. Díky složení z nasycených mastných kyselin je kokosový olej velmi odolný proti žluknutí - oxidaci. Právě ta je velkou slabinou rostlinných olejů, které jsou v poslední době masivně doporučovány jako zdraví prospěšné. Je to pravda, pokud se jedná o čerstvé, za studena lisované oleje z rostlinných semen nebo oliv. To, co se však už většina lidí nedozví je, že hodnotné nenasycené mastné kyseliny jsou velmi ochotné reagovat se vzdušným kyslíkem za vzniku volných radikálů. Přesto, že je kokosový olej "nasycený", od živočišných tuků se velice liší. Zatímco živočišné tuky tvoří mastné kyseliny s dlouhými řetězci (LCFA - long chain fatty acid), kokosový olej se skládá z kyselin se středně dlouhými řetězci (MCFA - medium chain fatty acid). Při metabolismu tuků to má velký význam. MCFA jsou tělem zpracovávány spíše jako sacharidy, jejich trávení začíná už v ústech, nepotřebují enzym lipázu z pankreatických šťáv. Jsou také mnohem snadněji rozpustné v tělesných kapalinách. Jejich kompletní rozklad proběhne v žaludku. Kokosový olej je proto tělem rychle zpracován, poskytuje mu pohotovou energii, ale má přitom méně kalorií než ostatní tuky. Jeho trávení zkrátka příliš nezatěžuje orgány. Jediný živočišný zdroj MCFA je mléko savců - nápoj dokonale "navržený" pro výživu mláďat. Proto se frakce kokosového oleje používají ve výživách pro kojence již mnoho let. MCT mají schopnost stimulovat metabolismus, podporují vstřebávání dalších látek, například esenciálních mastných kyselin (EMK). Zdravý organismus si pak vystačí s jejich menším množstvím, což může být při dnešním nedostatku EMK ve stravě velkým přínosem. Proti bakteriím a parazitům Kokosový olej je složen z následujících mastných kyselin: 
- k. laurová 
- k. kaprinová 
- k. kaprylová 
- k. myristová 
Všechny tyto kyseliny působí proti virům, mikrobům, houbám a kvasinkám. Kyselina laurová má nejsilnější antivirální efekt, kyselina kaprylová je vysoce účinná proti kvasinkám. MCT mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami. O této vlastnosti kokosového oleje a jeho frakcí se přesvědčily tisíce pacientů s různými infekcemi, kandidou, herpes ap. V mnoha případech je vhodné aplikovat kokosový olej jako mast na postižená místa.  Kokosový olej a nadváha Jednou z věcí, které si při používání kokosového oleje všimnete je, že vydržíte delší dobu bez pocitu hladu. Metabolismus oleje probíhá podobně jako u sacharidů, ale štěpení na glukózu je pozvolnější. Nenastává náhle vyplavení cukru do krve a jeho následný rychlý pokles. Tak je tomu v případě konzumace škrobů, cukrů a většího množství ovoce. Tato kolísavost přetěžuje žlázy nadledvinek (při poklesu cukru v krvi vyplavují hormony, čímž dávají signál, že tělo potřebuje další přísun jídla). Konzumace kokosového oleje proto stabilizuje hladinu cukru v krvi a snižuje zátěž nadledvinek. (Znakem přetížených nadledvinek jsou tmavé kruhy kolem očí). Panenský kokosový olej (dále jen PKO) je hojně používán jako doplněk stravy při redukci tělesné váhy. Ačkoli se to zdá neuvěřitelné, že tuk pomáhá hubnutí, zkušenosti jsou evidentní. Jedním z velkých problémů při hubnutí je JO-JO efekt. Statistiky jsou neúprosné, většina těch, jimž se podaří zhubnout svoji váhu opět naberou, ak tomu ještě něco navíc. Mnoho lidí je schopno držet nějakou dobu dietu, ale po čase ztratí výdrž.Jejich tělo si ale mezitím zvyklo s omezeným přísunem jídla "šetrněji hospodařit", a potom je schopné ze stejného přísunu potravy ukládat ještě více tuku do zásoby. Navíc jednou z tendencí při dietě je omezit konzumaci tuku na minimum. Ale to je další vratký bod diety. Tuk má ve výživě významnou roli, tělo ho pro svou činnost potřebuje a dobře to ví. A co víc, tuky činí požitek z jídla kompletní, zvýrazňují chutě a hlavně navozují pocit opravdového nasycení. Mnohem efektivnějším způsobem redukce hmotnosti je pozvolná a trvalá změna jídelníčku a životního stylu. Kokosový olej může mít velký užitek, pokud jím nahradíme část tuků v jídelníčku. Jak jsme již uvedli, poskytuje dlouhodobější pocit nasycení (pár lžiček oleje může potlačit hlad na několik hodin). Také má menší energetickou hodnotu než ostatní tuky. Jeho trávení také probíhá odlišně. PKO stimuluje tělesný metabolismus k "vyšším otáčkám" a tak pomáhá spalovat mnohem více energie. V neposlední řadě navíc obnovuje správnou funkci štítné žlázy, jejíž hormony jsou pro vyvážený metabolismus zásadní. Není přitom nijak složité kokosový olej do jídelníčku zařadit, a také nahradit jím běžné rostlinné tuky při vaření.  Péče o pokožku Čistý kokosový olej je velmi snadné si oblíbit jako tělové mléko, nebo pleťový olej. Dobře se roztírá i vstřebává, velmi příjemně voní a má na pokožku blahodárný vliv. Byl takto používán po tisíce let v tropických oblastech. Je obzvláště vhodný pro suchou a poškozenou pokožku. Jeho složení je blízké tukům v naší pokožce a proto je snadno vstřebáván a přijímán tělem. Kosmetické firmy velmi často používají kokosový olej či jeho frakce do svých výrobků. Díky své jemné vůni je to ideální masážní olej i lubrikační olej Shrnutí: - jako potravina má antivirální a antibakteriální efekt (MCT) - silně potlačuje kvasinky, plísně, Candida (candida albicans) - stimuluje metabolismus, pomáhá při diabetu, nadváze, poruchách štítné žlázy , používá se při léčbě podvýživy - má nižší energetickou hodnotu než ostatní tuky, jeho trávení je podobné spíše sacharidům - čistě rostlinná péče o celé tělo i vlasy, skvělý koupelový i masážní olej s nádhernou jemnou vůní, ideální také po holení - ošetřuje vysušenou a namáhanou pokožku (dermatologicky testován)

 

 

O kokosovém oleji od nutriční terapeutky Zuzany Švédové

Kokos i kokosový olej bývají velmi často opomíjenou potravinou, jelikož si s sebou nesou nálepku: Příliš tučné. A aby toho nebylo málo, onen tuk patří do skupinky nasycených. Tady již rozumný člověk zcela jistě zbystří a sáhne po něčem „více zdravém.“

 

Z nasyceného tuku v kokosu však netřeba mít strach. Naše tělo v rozumné míře kvalitní tuky přímo vyžaduje. Jsou součástí membrán buněk, významným zdrojem energie, chrání naše vnitřní orgány, je v nich rozpustná celá řada vitamínů (A, D, E, K). Některé tuky, konkrétně steroly, slouží jako základní stavební materiál při tvorbě hormonů. A mimo jiné, většina kvalitních tuků dotváří chuťový vjem pokrmu, dodává mu jemnost, trvanlivost a právě kokosový olej pak i svou charakteristickou vůni.

 

Tuky a oleje se většinou skládají z menších sloučenin, které nazýváme mastné kyseliny. Mastné kyseliny tvoří řetězce, mající různou délku – krátké, střední, dlouhé. Nasycené tuky v kokosu se vyznačují středně dlouhými řetězci (MCT – medium chain triglyceride). Triglyceridy se středně dlouhým řetězcem se výrazně liší od svých bratříčků, které patří do skupiny řetězců dlouhých. Tyto MCT tuky velmi dobře metabolizují. Tělo je velice efektivně transformuje v energie, aniž by je uložil do tukových zásob. Další z pozitivních informací bude určitě i fakt, že jsou tvořeny kyselinou laurovou. Tato kyselina se vyznačuje antibakteriálními a antimikrobiálními účinky. Kokosový olej je tvořen z 50% právě touto kyselinou. Tělo si z ní dokáže velice efektivně vytvořit monolaurin, takového silného zabijáka bacilů. Další ohromnou vlastností této kyseliny je její schopnost ničit pouze „zlé“ bakterie, aniž by poškozovala přátelské bakterie střeva, které jsou nezbytné jak pro zdravé trávení, tak naši imunitu.

 

Další z významných kyselin je kyselina kaprinová, vytvářející monokaprin, velice účinný proti herpes viru, chlamydiím a dalším sexuálně přenosným bakteriím.

 

Kokosový olej je skutečným silákem, neničí jen výše zmiňované, ale také streptokoka, stafylokoka, Helicobacter pylori (zde nám pomůže také medvědí česnek). Triglyceridy se středními řetězci ničí také kandidu a další houby ve střevním traktu, čímž také přispívá k zdravému střevnímu prostředí.

 

Další krásnou informací je také fakt, že kokosový olej lze přidávat do stravy těm nejmenším. U miminek, která dostávají stravu s kokosovým olejem, dochází k lepší využitelnosti vápníku, hořčíku a aminokyselin. Navíc, populace, která do svého jídelníčku běžně kokosový olej zařazuje, zřídkakdy trpí osteoporózou.

 

Jak jej tedy použít?

Kokosový olej je báječný při tepelné úpravě jídla, vyznačuje se vysokým bodem zakouření a nízkou mírou oxidace. Lze jej rovněž přidat do sladkých kaší, koktejlů, kdy se snažíme navýšit energetickou hodnotu stravy, dále jej můžeme použít při pečení zdravých dobrotek. Nezapomínejme, fantazii se meze nekladou.

 

A pokud si kokosový olej zamilujete stejně jako já, nebojte se jej použít také na kůži. Získáte ten nejlepší přírodní krém, bez chemie a konzervantů, který nám zde příroda nechala, abychom si užívali onu jemnou a charakteristickou vůni.

 

Věřím, že nasycených tuků z kvalitního kokosového oleje netřeba se bát. Uškodit nám mohou pouze nasycené tuky v hranolcích, chipsech a dalších smažených pokrmech. Nasycené tuky ve zdravých, přírodních potravinách jsou však dvě diametrálně odlišné věci. Těm prvním se vyhýbejme jako čert kříži, ty druhé si dosytosti užijme.

autor: Mgr. Zuzana Švédová, Dis.


Napište svůj názor

Kokosový olej BIO 650 ml Wolfberry

Kokosový olej BIO 650 ml Wolfberry

Ochrana před sluncem: SPF 2-8. BIO panenský kokosový olej v ekonomickém 650 ml balení. Nejvyšší možná kvalita prvního lisovaní za studena z kontrolovaného ekologického zemědělství Filipín.

Napište svůj názor

  • Product Name:Kokosový olej BIO 650 ml Wolfberry
  • By Wolfberry
  • Price: 191
  • Product Width: 0.00 cm
  • Product Height: 0.00 cm
  • Product Depth: 0.00 cm
  • Product Weight: 1.10 kg
  • Description: Ochrana před sluncem: SPF 2-8. BIO panenský kokosový olej v ekonomickém 650 ml balení. Nejvyšší možná kvalita prvního lisovaní za studena z kontrolovaného ekologického zemědělství Filipín.
Path: > > > Kokosový olej BIO 650 ml Wolfberry

11 dalších produktů ve stejné kategorii :

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka