RAW CITRONOVÝ DORT
Korpus:
150 g vlašských ořechů
100 g daltí
Krém:
250 g kešu natural (namočené cca 3 hodiny)
2 ks citronů bio (šťáva + nastrouhaná kůra)
60 g kakaového másla (rozpuštěné)
4 PL agávového sirupu
hrstku lesního ovoce
Postup přípravy raw citronového dortu:
Korpus:
Vlašské ořechy a datle pomixujeme. Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy (16 cm).
Krém:
Namočené kešu oříšky pomixujeme se šťávou z citronů, citronovou kůrou, agávovým sirupem a kakaovým máslem. Mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladký krém. Podle konzistence můžeme přidat trošku vody.
Až je krém zcela hladký, většinu nalijeme na korpus a uhladíme. Malý zbytek tyčovým mixérem umixujeme společně s lesním ovocem a uděláme na bílém krému pár puntíků (raději méně než více a zbytek raději snězte :-) )
Puntíky lehce krouživými pohyby promícháme dřevěnou špejlí.
Dáme vychladit na pár hodin do lednice.