Kategorie

Nové produkty

  • Chia olej 100 ml Wolfberry
  • Baobab prášek BIO 150 g Wolfberry
Chia olej 100 ml Wolfberry

Jedinečný zdroj esenciálních mastných kyselin

Číst více
Baobab prášek BIO 150 g Wolfberry

Prášek ze sušené dužiny...

Číst více
Spirulina BIO 250 g - 1200 tbl. Wolfberry

modrozelená sinice s velkým...

Číst více
Badyán celý 10 g RamRam

koření do kompotů, svařáku i k masu

Číst více
Šípkový olej BIO 100 ml Wolfberry

regenerační účinky -...

Číst více

Všechny nové produkty

Více informací Žádné zboží

Více informací

Dejte pozor, čím solíte! Sůl je pro náš organismus nezbytně důležitá a neměla by chybět vlastně v žádném jídle. Dodává nám sodík, který je potřebný pro nervový systém, ale také pro celkové hospodaření tekutin v těle. Konzumace soli má velký vliv na naše zdraví. Sůl nám může prospívat, ale zrovna tak i škodit, a to záleží právě na tom, jakou sůl používáme. Většina lidí by neosolené jídlo vůbec nepozřela a zřejmě podobná většina lidí používá běžnou kuchyňskou sůl, která je pro naše tělo jenom zátěží. Tato klasická jedlá sůl - chlorid sodný - je vhodná spíše pro průmyslové využití. Jde o chemicky ošetřenou (rafinovanou) a upravenou sůl, která je zbavena minerálních látek, jež jsou pro tělo velmi důležité. Tento fakt nezmění ani přídavky „obohacující" sůl - chemický jód a flór. Jedná se totiž o vysoce toxické halogeny, které jedovatost chloridu sodného ještě zvyšují! Běžná sůl se navíc neobejde ani bez přídavků stabilizátorů (např.hydroxid hliníku), které zajišťují především udržení sypkosti soli, zdraví však také neprospívají. Tyto látky však nemusí být na informační etiketě ani uvedeny. Běžná kuchyňská sůl je pro lidský organismus toxická, agresivní a následně škodlivá, jelikož se s ní tělo velice těžce vyrovnává. Následky konzumace této soli mohou být různé, ale nejčastěji se vyskytují edémy, celulitida, artróza, artritida, dna a v neposlední řadě také tvorba ledvinových a žlučníkových kamenů. Kamenná sůl - nejčastěji se jedná o rakouskou sůl - je rozhodně lepší než klasická jedlá kuchyňská sůl - sehnat ji bez chemických úprav je velmi těžké Mořská sůl - je také vhodnější než běžná jedlá kuchyňská sůl - opět se sůl neobejde bez čištění, protože moře jsou stále více znečistěná Krystalická sůl - himálajská - jde o nejvhodnější sůl - snadno se vstřebává, a pokud jde o přebytky, tělo je schopno je bez problémů a vedlejších účinků vyloučit - obsahuje minerály a stopové prvky (vápník, draslík, hořčík, jód, zinek, železo), které působí jako antioxidanty a dodávají tělu energii - himálajská sůl je na trhu v několika podobách - ať už jako jedlá sůl, sůl v krystalech na přípravu solanky, sůl koupelová nebo též ve formě solných lamp a v neposlední řadě také léčivých solných jeskyní Himálajská sůl a její účinky na zdraví člověka Krystalická kamenná sůl z Himalájí pochází z odpařování pravěkého moře během stovek milionů let. Solární energie, nutná k dosažení tohoto cíle byla zachycena v každém atomu krystalu této soli jako tzv. fotonů bio-. Na rozdíl od této energie obsahuje krystalická sůl veškeré minerály v množství, které odpovídají množstvím těchto minerálů v našich buněčných strukturách, pokud je budeme užívat ideálním způsobem. Tyto minerály jsou tak malé, že mohou být přijaty našim tělem na buněčné úrovni. Pokud se krystalická sůl rozpustí ve vodě, máme veškeré minerály společně se zachycenou sluneční energií. Díky této soli se naše tělo čistí samo, naše buňky jsou obnoveny, všechny procesy života v našem těle jsou harmonizovány, regulovány a posíleny. Rafinované soli, včetně mořské, nejsou pro nás pozitivním přínosem, a to vzhledem k rafinaci velikosti solných částic, které jsou příliš velké. Sůl je rafinována v takovém rozsahu, podle toho, jak to chemický průmysl potřebuje. Naše "kuchyňská sůl" je vedlejším produktem této průmyslové soli. Nicméně, tělo klasifikuje tuto sůl jako jed (není přírodní) a bude dělat vše pro to, aby se této soli zbavil. Naše ledviny, které jsou odpovědné za tento proces, dokážou bohužel filtrovat pouze asi 7 gramů čisté soli denně: přebytek soli přitahuje vodu a je uložena ve svalových tkáních, v kostech a v kloubech, což způsobuje mimo jiných problémů, artritidu a revmatismus. V Himalájích za velmi specifických podmínek - high geo-tektonické tlaku - se transformovala 0,1% z kamenné soli do krystalické kamenné soli. Vzhledem k obrovskému tlaku tato sůl získala svou naprosto jedinečnou strukturu: minerály se staly organické, což znamená, že jsou plně k dispozici pro naše tělesné buňky. Krystalická kamenná sůl z Himalájí je nejméně 250 milionů let stará. Krystalická kamenná sůl z Himalájí obsahuje veškeré minerály, které potřebujeme pro naše životní procesy. Krystalická kamenná sůl z Himalájí je zcela absorbována v našich tělesných buňkách, kvůli unikátní struktuře jejich krystalů, vznikala za velmi specifických geo-tektonických procesech v himálajské oblasti. Krystalická kamenná sůl z Himalájí nezatěžuje naše tělo jako ostatní soli. Naopak, dodává nám energii a regeneruje naše tělo na všech úrovních. Certifikát analýzy himálajské soli Crystal Minerální kamenná sůl z knihy, water & salt, essence of life dr. barbara hendel md a peter ferreira Prvek Řád Num. Výsledky Analýza Type Vodík H 1 0.30g/kg DIN Lithium Li 3 0.40g/kg AAS Beryllium Být 4

Košík  

Nákupní košík je prázdny

0 Kč Celkem





Objednávka